Kranjska Gora

Kranjska Gora leži v severozahodnem delu Slovenije, v Zgornjesavski dolini, na nadmorski višini 810 metrov in ima približno 1600 prebivalcev. Je eno izmed znamenitih imen na turističnem zemljevidu Evrope. Svetovni pokal v alpskem smučanju in rekordi lovcev na daljave na planiški skakalnici so prve stvari, ki nam pridejo na misel ob omembi tega kraja. Seveda pa Kranjska Gora niso samo smučarski rekordi, ampak še veliko več; med drugim tudi okolju prijazna občina.

V Kranjski Gori lahko skozi celo leto najdemo veliko različne turistične ponudbe. Pozimi poleg alpskega smučanja in kopanja v bazenih, nudi še mnogo več, in sicer: tek na smučeh na urejenih smučarskih progah v Kranjski Gori ter v nekaj kilometrov oddaljenih Ratečah in v Planici, drsanje na urejenem drsališču pred hotelom Larix in včasih tudi na zaledenelem jezeru Jasna, vožnja s severnimi jeleni, kar je sigurno zanimivo doživetje, možnost učenja alpskega smučanja in bordanja s strokovnimi učitelji, poskrbljeno pa je tudi za najmlajše, saj je na smučišču urejeno sankališče. Za tiste bolj adrenalinske navdušence pa je v zimskem času na smučišču urejen tudi snežni park tako za borderje kot za smučarje.


Turistična destinacija

V pomladni in jesenski sezoni, ko je v Kranjski Gori manj gostov, kot pozimi, se vedno bolj uveljavlja tudi kongresni turizem, za katerega je dovolj dobrih infrastrukturnih možnosti.

V poletni sezoni gostom nudimo predvsem čudovito in neokrnjeno naravo, v katero se zaljubiš na prvi pogled, pa naj bo poleti ali pozimi, veliko je sprehajalnih poti (ob jezeru Jasna, dolina reke Pišnice,…), še več možnosti za izlete v okoliške hribe, urejena je kolesarska steza, ki poteka od Jesenic pa vse do Trbiža v Italiji, na smučišču je urejen kolesarski park, kjer se odvija več tekmovanj svetovnega in evropskega ranga, na smučišču pa je tudi poletno sankališče.


Fotografije